Do zdravé, příjemně nasládlé kukuřičné polévky se zamilujete. Navařte si jí pořádně velký hrnec.
Suroviny na 6 porcí – 300 g mrkve – 100 g petržele – 100 g kedlubny – 100 g celeru – 100 g pórku – 200 g mražené kukuřice – 1 mražený kukuřičný klas – 1,5 l vody – 20 g másla – ½ lžičky sušeného česneku – sůl, pepř – čerstvé bylinky na ozdobu (kopr, petrželka)
Postup
1. Mrkev, petržel, celer a kedlubnu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Pórek omyjte a nakrájejte nadrobno.
2. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte pórek. Přidejte ostatní zeleninu, promíchejte a duste pod pokličkou 5 minut. Pak zalijte vařící vodou a vařte 15 minut.
3. Přidejte mraženou kukuřici i kukuřičný klas a vařte do změknutí. Klas pak vyndejte, nakrájejte ho na díly, a polévku okořeňte.
4. Polévku naservírujte do misek, ozdobte kukuřičným klasem a bylinkami, a podávejte.