Slané smažené nebo pečené taštičky můžete naplnit masovou nebo i čistě zeleninovou směsí z cibule, mrkve a hrášku.
Suroviny
Na těsto – 200 g hladké mouky – 80 g žitné celozrnné mouky – 100 ml teplé vody – 2 lžíce slunečnicového oleje – sůl – sezamová semínka na posypání – pečicí papír
Na náplň – 1 cibule – maso (kuřecí, jehněčí) – koření (kari, římský kmín, chilli) – slunečnicový olej
Postup
1. Mouky prosejte do mísy a smíchejte s ostatními suroviny tak, aby se výsledné těsto nelepilo na prsty. Těsto nechte půl hodiny uležet.
2. Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na rozpáleném oleji na pánvi. Přidejte maso nakrájené na malé kostičky a posypte kořením. Smažte asi 8 minut, pak odstavte.
3. Uleželé těsto rozválejte na tenkou placku a rozkrájíme na čtverce asi 15×15 cm. Doprostřed dejte směs a zabalte.
4. Taštičky položte na plech vystlaný pečicím papírem, posypte sezamovými semínky a pečte asi 20 minut v troubě při 200 °C.