Kombinace dýně a masa je vynikající a tento recept si prostě zamilujete. Neváhejte a vrhněte se na jedinečný guláš.
Ingredience:
300 g dýně
500 g hovězího masa
2 větší cibule
1 lžíce sádla
3 stroužky česneku
2 lžičky mleté červené papriky
špetka drceného kmínu
½ lžičky majoránky
špetka chilli
1 bobkový list
chléb na zahuštění
sůl
pepř
Postup:
Rozpustíme si sádlo a v něm necháme jen zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Hned poté přidáme maso nakrájené na kostky. Přidáme mletou papriku a 3 dcl vody a necháme zlehka probublávat.
Dýni vydlabeme, zbavíme jader, nakrájíme na kostky a přidáme ke gulášovému základu. Lehce osolíme, zalijeme horkou vodou, přidáme chilli, kmín a bobkový list a zvolna dusíme asi 30 minut.
Připravíme si střídku ze tří krajíčků chleba, rozdrobíme ji a přidáme společně s prolisovaným česnekem a majoránkou a necháme jen zlehka probublat, podle chuti dosolíme a můžeme podávat.