Zkuste vepřovou krkovičku s kapustou z pořadu S kuchařem u plotny, který pro Stream.cz ve spolupráci s Kauflandem připravuje šéfkuchař Zdeněk Marcín.
Další recepty najdete na www.kaufland.cz.
Ingredience (4 porce)
4 krkovice s kostí
400 g kapusty
4 lžičky francouzské hořčice
50 ml vývaru
100 g slaniny
100 g másla
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžička nasekaného tymiánu
sůl
pepř
Postup
Kapustu nakrájíme na nudličky a ve vařící osolené vodě blanšírujeme, pak ihned vychladíme ve studené vodě s ledem. Jakmile je kapusta studená, tak ji scedíme.
Oloupaný česnek nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na jemné nudličky.
Krkovici s kostí potřeme francouzskou hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem.
Rozpálíme olej na pánvi a krkovičku z každé strany opečeme do zlatova cca 3 minuty (podle velikosti masa).
Hotové maso vyjmeme z pánve a dáme na 5 minut odpočívat na teplé místo. Do výpeku přilijeme vývar, ½ odvaříme a zahustíme ztuhlým máslem. Nesmíme s máslem vařit, pouze ho necháme rozpouštět v horkém vývaru a mícháme. Šťávu ochutíme solí a pepřem.
Mezitím, co se nám opékalo maso, si rozpálíme rendlík a přidáme do něho nakrájenou slaninu. Když nám začne zlátnout, přidáme nakrájený česnek, lehce orestujeme a přisypeme kapustu, zadusíme, ochutíme solí a pepřem.
Na talíř dáme kapustu, na kterou dáme krkovičku a polijeme hotovou šťávou.