Bojovat proti virózám můžete i správným jídelníčkem. Při nákupu potravin myslete na to, že vaše tělo se teď musí hlavně zahřát.
Teplá jídla
Aspoň třikrát týdně zařaďte vařené obilniny, ideálně jáhly, rýži nebo pohanku. Vyhněte se syrovému ovoci a zelenině (tu můžete zlehka orestovat, nebo podusit v páře). Pozor na ovocné džusy k snídani, které vám pořádně zahýbou s energetickou rovnováhou.
Koření
Podzimu náleží ostrá chuť, takže v kuchyni rozhodně nešetřete kořením (zázvor, chilli, kari, pepř, skořice, badyán, bazalka, hřebíček, fenykl, kmín)
Bílkoviny
Dobrým zdrojem bílkovin jsou v této době luštěniny (zkuste třeba fazole adzuki) a lehčí druhy masa (krůta, králík).
Polévky
Nachlazení se vyhnete i pravidelným pojídáním polévek – silných masových a zeleninových vývarů nebo luštěninových polévek.
Co nejíst
V chladnějších měsících bychom neměli jíst citrony a mléčné výrobky, které ochlazují a zahleňují.