Brdské lesy jsou známé jako houbařský kraj, a tak o recepty z nich zde není nouze. Jeden z nich jsme na závěr sezony pro vás připravili.
Ingredience
500 g brambor
350 g hub
1 lžíce másla
8 lžic mouky
3 vejce
3 stroužky česneku
½ lžičky majoránky
½ lžičky drceného kmínu
sůl S
pepř
tuk na smažení
Postup:
Houby nakrájíme na malé kousky, orestujeme na másle, osolíme, přidáme kmín a pro jistotu je i lehce podusíme.
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme, důkladně osušíme, nastrouháme a necháme je okapat, abychom je zbavili nadbytečné vody. Pak je smícháme v míse s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidáme houby. Nakonec těsto opepříme a osolíme.
Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a smažíme z obou stran dozlatova.