Můžete ho podávat jako hlavní jídlo a pro velké jedlíky můžete ještě přidat kopec hranolků.
Ingredience:
400 g mletého míchaného masa
3 lžíce mléka
1 vejce
3 stroužky česneku
1 cibule
4 hamburgerové žemle
4 lžíce rozpuštěného másla
mletý pepř
listy salátu
olej
hrst hřibovitých hub
½ lžičky drceného kmínu
2 špetky cukru Ssůl Dip
2 lžíce majonézy
½ lžičky polotučné hořčice
Postup:
Dáme do misky maso, uděláme do něj důlek, do nějž vlijeme mléko a necháme ho vsáknout.
Cibuli najemno nasekáme a přidáme k masu, dále přidáme prolisovaný česnek, vejce, sůl a pepř. Hmotu vypracujeme a vytvarujeme na placičky, které z obou stran opečeme v pánvi na rozpáleném oleji.
Malé hlavičky hub nakrájíme na plátky a orestujeme je na másle, jen lehce osolíme a okmínujeme. Na závěr přidáme cukr, aby lehce zkaramelizovaly.
Rozkrojené housky potřeme rozehřátým máslem. Smícháme majonézu s hořčicí a spodní vnitřní část potřeme dipem, položíme plátek salátu, pak maso a navrch posypeme smaženými houbami.