Pečené norimberské klobásky servírované s lehkým bramborovým salátem chutnají fantasticky.
Suroviny na 4 porce – 8 norimberských klobásek – hladká mouka na obalení – slunečnicový olej – 600 g brambor – svazek ředkviček – hrst nasekané pažitky – 2 lžíce zakysané smetany – sůl, pepř
Postup
1. Klobásky omyjte, obalte v mouce a vyskládejte do pekáče s rozehřátým olejem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C z obou stran dorůžova.
2. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Až trochu vychladnou, nakrájejte je na kolečka a dejte do mísy. Ředkvičky očistěte, nakrájejte na plátky a přidejte k bramborám. Zakysanou smetanu smíchejte s pažitkou, osolte a opepřete, a promíchejte s brambory.
3. Klobásky naservírujte se salátem na talíře a podávejte.