Potěšte své chuťové buňky roládou lehčí než letní vánek.
Ingredience:
Těsto
5 vajec
150 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
Náplň:
250 ml smetany ke šlehání
20 g cukru krupice
1 ztužovač šlehačky
8 meruněk
Postup:
Oddělíme žloutky od bílků, přidáme do nich polovinou cukru a vyšleháme je do pěny.
Z bílků a druhé po loviny cukru připravíme pevný sníh. Do žloutků ho budeme postupně přidávat a nakonec vmícháme prosátou mouku.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 200 °C asi 12 minut.
Upečený plát otočíme na lehce pomoučenou utěrku. Pečicí papír sundaváme velice opatrně, až když je plat vychladlý. Vyšleháme smetanu s cukrem a ztužovačem na pevnou hmotu.
Plát potřeme šlehačkou, poklademe na ni kousky meruňek a svineme.
Roládu zabalíme do alobalu a necháme ji ztuhnout.