Nekynuté švestkové knedlíky z bramborového těsto nejsou moc pracné, ale se skořicovou posypkou chutnají náramně.
Suroviny na 4 porce
Na knedlíky – 800 g brambor uvařených ve slupce – 1 vejce – 330 g hrubé mouky – špetka soli – 20 švestek
Na posyp – 200 g strouhanky – 100 g másla – 130 g krupicového cukru – 2 balení skořicového cukru
Postup
1. Vychlazené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Smíchejte s vejcem, hrubou moukou a špetkou soli. Vypracujte tužší těsto, ze kterého vytvarujte váleček a nakrájejte ho na dvacet stejných dílků.
2. Každý dílek rozválejte, vložte do něj vypeckovanou švestku a zabalte.
3. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, dokud nevyplavou na povrch.
4. Máslo rozpusťte na pánvi a smíchejte s oběma cukry a strouhankou. Knedlíky naservírujte na talíře a posypte žmolenkou a polijte máslem.