Suroviny na 4 porce:
ledový salát nebo hlávkový salát
nakládaná kukuřice
4 rajčata nebo 8 cherry rajčátek
4 papriky bílé
8–12 ředkviček
2 řapíky celeru
2 feferonky
hrst lístků rukoly
2 červené cibule
menší celer
2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
kvalitní olivový olej
sezamová semínka
pepř, bazalka, oregano, yzop
Postup:
1. Připravíme velkou mísu na saláty a postupně přidáváme nakrájený ledový salát, papriky, rajčata, ředkvičky a cibuli. Dále najemno nakrájenou feferonku (včetně semínek). Poté tuňáka z konzervy.
2. Celer nakrájíme na hranolky nebo proužky a opražíme dokřupava na rozpáleném oleji. Přidáme do salátu – s co nejmenším množstvím oleje z pánve.
3. Nakonec přidáme lístky rukoly, ochutíme směsí koření a lžící panenského olivového oleje a posypeme sezamovými semínky.