Suroviny:
2 bílky
kůra z 1 citronu
1 lžička citronové šťávy
200 g moučkového cukru
250 g mletých mandlí
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
Postup:
Nejprve ušlehejte bílky. Jakmile se začne tvořit pěna, postupně do nich přidávejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte tuhý sníh. Asi čtvrtinu odložte do jiné misky a vložte ji do lednice.
Do zbylého sněhu vmíchejte gumovou stěrkou mandle, mletý zázvor, skořici a citronovou kůru i šťávu. Vypracujte pevné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
Pracovní plochu jemně posypejte moučkovým cukrem, cukrem lehce poprašte i vychlazené, odpočinuté těsto a vyválejte ho do tenkého plátu. Vykrájejte z něj hvězdičky a každou až do okrajů potřete sněhem, který jste si předtím dala stranou.
Hvězdičky pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 13 minut, dokud jejich okraje krásně nezezlátnou. Po upečení je nechte zcela vychladnout na plechu.
Tip!
Polevu můžete ozdobit zlatými posypkami.
V článku přehledně popsaný postup, ten sníh se mi vždycky nepodaří. Ale tyto hvězdičky musím zkusit, vypadá to zase dokonale na Vánoce!
To vypadá chutně a krásně! Skořice je moje oblíbené koření. Ingredience mám všechny doma, možná to o víkendu vyzkouším.