Milovníci sýru si opravdu přijdou na své. Je to lahoda!
Ingredience:
250 g goudy
250 g ementálu
1 stroužek česneku
300 ml suchého bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kukuřičného škrobu
mletý pepř
muškátový oříšek
pečivo na namáčení
Postup:
Sýr nastrouhejte nahrubo a promíchejte se škrobem.
Dno hrnce potřete rozříznutým stroužkem česneku. Následně do něj nalijte víno a citronovou šťávu. Zahřívejte na středním plameni, dokud se nezačnou objevovat malé bublinky.
Postupně přidávejte sýr a pomalu míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Dávejte pozor, aby se směs nezačala vařit.
Přidejte trochu muškátového oříšku a pepře.
Podávejte s nakrájenou bagetou nebo chlebem.
Takový fondue sem už dlouho nezkoušela. Mám ráda sýr a věřím, že toto bude dobrý recept na večer s přáteli a kvalitní vínem.
Fondue je opravdová lahůdka, vždy ráda experimentuji s různými kombinacemi sýrů. Věřím, že mě tento recept určitě nezklame!