Nejlépe chutná sýr naložený alespoň jeden týden dopředu.
Ingredience:
300–400 g sýra (ideálně balkán, feta či hermelín)
3 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička drceného chilli
pár kuliček barevného pepře
1–2 snítky čerstvého rozmarýnu
250–350 ml kvalitního oleje
Postup:
Sýr nakrájejte na větší kostky.
Do sklenice vrstvěte sýr, plátky česneku, chilli kolečka, sušené koření, pepř a čerstvý rozmarýn.
Vše zalijte olejem tak, aby byl sýr ponořený.
Sklenici uzavřete a nechte minimálně jeden týden odležet v lednici.
Podávejte s čerstvým pečivem.
Jako milovnice knih a dobrého jídla jsem si tohle prostě nemohla nechat ujít! Už se těším, až ochutnám!
Tento recept na nakládaný sýr si zaručeně zamilujete. Připravuji ho pravidelně a je vždy s úspěchem.
Sýr naložený s bylinkami je opravdu lahodný! Vždy ho připravuji na rodinné oslavy a nemá konkurenci.