Je jednoduchý, a přitom tak dobrý!
Ingredience:
2 pláty listového těsta
400 g kuřecích prsou
1 cibule
2 stroužky česneku
1 pórek nebo menší cuketa
150 ml smetany na vaření
1 vejce
1 lžíce hořčice
1 lžička tymiánu
sůl, pepř
olej na restování
1 vejce na potření
Postup:
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete a orestujte dozlatova na troše oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, česnek a nakrájený pórek či cuketu. Restujte, dokud zelenina nezměkne.
Vmíchejte hořčici, tymián a zalijte smetanou. Krátce povařte, aby směs zhoustla, poté ji nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Formu na koláč vyložte prvním plátem těsta, naplňte směsí a přikryjte druhým plátem. Okraje dobře přitlačte.
Povrch potřete rozšlehaným vejcem a několikrát propíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára.
Pečte 25–30 minut dozlatova.
Podávejte s lehkým salátem nebo nakládanou okurkou.
Konečně inspirace na rychlý a chutný oběd! Kuřecí kousky v listovém těstě mě opravdu nasměrovaly do kuchyně.
Tenhle recept vypadá fakt super, o víkendu ho určitě zkusím a snad to bude chutnat stejně dobře, jak to vypadá v článku.