Obvykle se tento koláč podává se svěžím vařeným hráškem.
Ingredience:
2 pláty listového těsta
400 g mletého masa
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
100 ml rajčatového pyré
oregano, mletá paprika
1 vejce
sůl, pepř, olej
Postup:
Na oleji orestujte cibuli a česnek, přidejte maso, osolte, opepřete a restujte dozlatova.
Vmíchejte protlak, pyré a koření, krátce povařte. Formu vyložte těstem, naplňte směsí, přikryjte druhým plátem, potřete vejcem a několikrát propíchněte.
Pečte 25–30 minut při 200 °C.
Podávejte s ochucenou rajčatovou omáčkou a čerstvou petrželí.
Moc hezky recept, ale jsem zvědavá, jak použít hrášek. Přidat ho přímo do náplně, anebo jako přílohu?
Recept vypadá skvěle! Jsem velká fanynka kombinace masa a rajčatové omáčky, přemýšlím, že to vyzkouším o víkendu. Díky za inspiraci!