Krémová polévka je vděčným pokrmem. Chutná téměř každému, zahřeje a hlavně zasytí.
Ingredience:
400 g mraženého hrášku
1 menší cibule
1 stroužek česneku
1 l zeleninového vývaru (nebo voda)
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
sůl a čerstvě mletý pepř
krutony nebo opečené bagetky
Postup:
Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidejte prolisovaný česnek a krátce společně orestujte.
Přisypejte mražený hrášek, zalijte ho vývarem či vodou a vařte přibližně 10–15 minut, dokud hrášek nezměkne.
Polévku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
Nakonec přilijte smetanu a krátce prohřejte, už ale nevařte, aby se smetana nesrazila.
Mezitím si můžete připravit krutonky nebo opečenou, na tenká kolečka nakrájenou bagetku.
Pečivo nakrájejte a na suché pánvi nebo na oříšku másla ho opečte pěkně dozlatova.
Krémovou polévku podávejte zdobenou křupavými krutonky a trochou smetany.
Musím říct, že taková krémová polévka je ideální pro tento chladný podzim. Určitě to zkusím!
Polívka s hráškem zní skvělě! Uralně mám ráda takové jednoduché a chutné recepty.