Jako příloha se k nim nejlépe hodí křupavý chléb. Podávejte se zakysanou smetanou.
Ingredience na 4 porce:
● 8 zelných listů
● 500 g mletého hovězího masa
● 1 cibule
● miska uvařené rýže
● olej
● sůl
● pepř
● 1 konzerva loupaných rajčat
● 1 lžíce protlaku
● 1 lžička sušeného tymiánu
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
Postup:
Zelné listy spařte vroucí vodou. Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte maso a opečte dohněda. Vmíchejte protlak, tymián, sůl, pepř a papriku. Dobře promíchejte, ještě krátce opečte a vmíchejte rýži.
Zelné listy rozložte na podložku. Na každý dejte hromádku masové směsi a zatočte. Rajčata vyklopte do pekáčku. Přidejte prolisovaný stroužek česneku a směs ochuťte. Pak do ní dejte závitky. Vložte do trouby na 180 0 C, pečte asi 45 min.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 55 Kč
Já teda zelný závitky miluju! Zkusila jsem je podle tohohle receptu a byly fakt super. Ten křupavej chléb k tomu fakt sedl!