Můžete je připravit také jako klasické buchty.
Ingredience na 20 koláčů:
Na těsto:
● 250 g hladké mouky
● 120 ml mléka
● ½ kostky čerstvého droždí
● 60 g sádla
● 1 vejce
● 1 lžička soli
Na náplň:
● ½ hlávky malého zelí
● 1 cibule
● 1 lžíce sádla
● 150 g anglické slaniny
● špetka mleté papriky
Postup:
Mléko zahřejte a rozdrobte do něj droždí. Přidejte cukr a lžičku mouky. Promíchejte a nechte vzejítw kvásek. Mezitím do mísy nasypte mouku, přidejte vejce a sádlo. Pak přidejte kvásek a propracujte, až vznikne bochník těsta.
Nechte ho kynout v teple 60 min. Mezitím připravte náplň. Zelí nakrouhejte, cibuli nakrájejte najemno, slaninu na kostičky. Na sádle opečte cibuli a přidejte zelí. Opečte, podlejte vodou a duste doměkka. Pak přisypte papriku, sůl, pepř a promíchejte.
Slaninu opečte zvlášť a vmíchejte ji k zelí. Vykynuté těsto rozdělte na 20 kousků. V rukou vytvarujte placku, dejte do ní hromádku náplně a zabalte. Spojem vespod skládejte koláče na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 20 min v troubě na 180 0C.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 40 Kč