Na této balkánské dobrotě si můžete pochutnat s rýží i chlebem.
Ingredience na 4 porce:
● menší hlávka zelí
● 400 g mletého hovězího masa
● 1/2 cibule
● cca 4 lžíce oleje
● 2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky
● sůl
● mletý pepř
● citron
Postup:
Ze zelí odstraňte košťály a nakrájejte je na širší nudličky. Dejte do hrnce a spařte horkou vodou, poté zceďte a nechte dobře okapat. V rendlíku orestujte pokrájenou cibuli a přidejte k ní maso, které jste si nechali umlít u svého řezníka.
Osolte, dobře rozmíchejte, aby se maso rozdrobilo, pak přikryjte a poduste jen s malým přídavkem vody. Když je maso měkké a všechna tekutina se vydusí, přidejte sladkou papriku a zelí.
Vše promíchejte dohromady a ještě společně několik minut poduste, ale tak, aby zelí zůstalo křehké. Nakonec opepřete a pokapejte citronem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Musím to vyzkoušet, vypadá to jako něco, co moje rodina ocení. Cena za porci je taky fajn.
Tohle zní fakt dobře! Zelí s masem mám ráda a ještě s rýží nebo chlebem? Super kombinace.