Jednoduchý a levný pokrm, jehož příprava nezabere mnoho času. Podávejte ho s dipem ze zakysané smetany.
Ingredience na 4 porce:
● 1 hlávka zelí
● olivový olej
● 1 lžíce kmínu
● sůl
● pepř
● 1 citron
Postup:
Zelí nakrájejte na klínky nebo na pláty o výšce asi 2 cm. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zelí osolte, opepřete a posypte kmínem. Pak ho zakapejte olejem a nakonec citronovou šťávou.
Na olej můžete použít i mašlovačku, aby se dostal do více míst. Plech s takto připraveným zelím vložte do trouby předehřáté na 200 0 C. Zelí pečte asi 30 min.
Náš tip:
Pečené zelí je výtečné i posypané strouhankou smaženou na másle. Dochutit ji lze bylinkami nebo česnekem. Kdo má rád sýr, může zelí pár minut před dopečením posypat strouhaným čedarem.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 15 Kč
Super tip! Už jsem vyzkoušela podobný recept a je to fakt chutné. Kamarádka mi radila přidat kmín, bez toho to fakt nejde.
Pečené zelí je skvělý nápad na rychlou a levnou večeři. Určitě to zkusím, teď na podzim, když je zelí v sezóně!