K lososu se zeleninová příloha báječně hodí. Jemnou chuť černé čočky beluga skvěle doplní svěží zelený hrášek a křupavé výhonky.
Na 2 porce potřebujete:
✿ 400 g lososa
✿ 300 g hrášku
✿ 100 g hráškových výhonků
✿ sůl, pepř
✿ 200 g čočky beluga
✿ 80 g másla
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ kůru z půlky citronu
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 150 ml bílého vína
1. Čočku beluga uvařte dle návodu na obalu. Česnek oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a orestujte na pánvi na olivovém oleji. Přilijte bílé víno, vhoďte 60 g másla, osolte a odstavte.
2. Hrášek a hráškové výhonky restujte cca 2 minuty na jiné pánvi na zbylém másle společně s uvařenou čočkou beluga a připravenou česnekovou emulzí. Nakonec čočku s hráškem dochuťte citronovou šťávou a kůrou, solí a pepřem.
3. Lososa orestujte na pánvi na oleji cca 4–5 minut z každé strany a servírujte ho společně s čočkovo-hráškovou směsí.
Jsem milovnice zdravého vaření a tento recept mě opravdu nadchl. Černá čočka a losos jsou plné bílkovin a vitamínů, skvělá kombinace!
Tohle jídlo vypadá jako skvělá inspirace pro zdravou večeri s rodinou. Určitě ho vyzkouším, než přijde na návštevu moji kamarádi z fotoklubu!
Bezlepkové jídlo vypadá skvěle a barevně! Kombinace lososa s čočkou beluga a hráškem je nejen chutná, ale i vizuálně lákavá a určitě ji zkusím i pro mé hosty!