Vepřové nudličky jsou křupavé na povrchu. A také šťavnaté uvnitř.
Ingredience:
500 g vepřové kýty
2 červené papriky
olej na smažení
sezam
jarní cibulka
chilli
Na těstíčko:
1 vejce
4 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva
3–4 lžíce studené vody
sůl, pepř
Na omáčku:
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce kečupu
1–2 lžíce jablečného octa
1 lžíce medu
1 stroužek česneku, nastrouhaný
špetka chilli
Postup:
Z ingrediencí na těstíčko umíchejte hustší krém, osolte a opepřete. Vmíchejte maso.
Maso po částech smažte dozlatova, nechte okapat. Papriku orestujte.
V pánvi smíchejte suroviny na omáčku, krátce prohřejte a přilijte 2–3 lžíce vody.
Vmíchejte do ní maso i papriku. Pokrm podávejte posypaný sezamem a čerstvým chilli.
To vepřové v těstíčku zní fakt dobře! Jen bych možná přidala trošku více chilli, aby to mělo říz. Už se těším, až to vyzkouším!
Fascinující recept! Miluji kombinaci křupavosti masa a šťavnatosti uvnitř. Myslím, že by to bylo skvělý hlavní chod na večeři s přáteli.