Plněná husa s jablky a švestkami je sváteční pokrm plný chutí, který okouzlí vás i vaše vzácné hosty.
Ingredience:
● 1 husa (2–3 kg)
● 4 jablka
● 200 g sušených švestek
● 1 cibule
● 2 lžíce másla
● sůl
● pepř
● 1 lžíce rozmarýnu
Postup:
Husu osolte a opepřete. Jablka a švestky nakrájejte a smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí. Tuto směs naplňte do břicha husy. Potřete máslem, posypte rozmarýnem a pečte při 180 °C asi 150 min. Občas podlévejte výpekem.
Příprava: 3 hod
Cena: 600 Kč
Přesně tenhle typ jídla mi chyběl pro speciální příležitosti. Ovoce v pokrmech je vždycky skvělá volba.
To zní moc dobře! Už dlouho jsem nezkoušela něco nového, tak asi bych měla tuhle plněnou husu zkusit. Mám doma všechnu ingredience.
Tohle vypadá jako skvělý recept, ideální na sváteční oslavy! Miluji kombinaci ovoce a masa, určitě to zkusím připravit na příští rodinnou večeři.