Místo pekanových ořechů můžete přidat vlašské. Muffiny je dobré po upečení ještě zakapat medem.
Ingredience na 12 kusů:
● 150 g špaldové mouky
● 100 g hladké mouky
● 2 lžičky prášku do pečiva
● 1 lžička mleté skořice
● 150 g třtinového cukru
● 200 g dýňového pyré
● 2 vejce
● 100 ml oleje
● 100 ml kefíru
● hrst dýňových semínek
● 12 pekanových ořechů
Postup:
V míse promíchejte mouky s práškem do pečiva, skořici a cukr. V jiné míse prošlehejte vejce s olejem, dýňovým pyré a kefírem. Obě směsi spojte a ušlehejte hladké těsto.
Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Do každého přilejte těsto do dvou třetin výšky. Přisypte semínka a přidejte ořech. Muffiny pečte 20 až 25 min v troubě předehřáté na 180 0C.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 20 Kč
Myslim, že to vyzkouším s děckama o víkendu. Dýňový pyré nám zrovna zůstalo, tak aspoň nevyhoří.
Příprava dýňových muffinů zní jako skvělý nápad na podzimní pečení. Ořechy a skořice jsou ideální kombinací pro tuto sezónu.
Fotila jsem už hodně muffinů, ale tyhle dýňový by mohly být moc fotogenické 🙂 Vlašské ořechy mám radši než pekanové, dobrý tip!
Dýňový muffiny? No to musím zkusit! Dělala jsem je jednou s babičkou, ale tohle vypadá fakt super. Med na vrchu zní jako pecka nápad.