Jemná vepřová panenka s karamelizovanými jablíčky je delikatesa. Samozřejmě si k ní můžete dát i další přílohu, například opečené či vařené brambory.
Potřebujete:
✿ 0,5 kg vepřové panenky
✿ 1 cibuli
✿ 1 dl bílého vína
✿ sůl, pepř
✿ olej
✿ 4 kyselejší jablka
✿ 80 g másla
✿ 150 g cukru
✿ 1 citron
✿ 2 lžičky skořice
1. Jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a za stálého míchání nechte mírně zhnědnout. Přidejte plátky jablek, posypejte je skořicí a přilijte citronovou šťávu. Přiklopte a asi 5 minut poduste, pak odstavte.
2. Maso očistěte, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej a orestujte panenku ze všech stran dozlatova. Pak ji přendejte do zapékací mísy, přidejte nakrájenou cibuli, podlijte vínem a trochou vody a pečte v troubě při 220 °C asi 10–15minut.
3. Hotové maso nechte chvilku odpočinout a pak ho nakrájejte na plátky. Maso přelijte výpekem, přidejte plátky jablek a podávejte.
Hele, to bych nečekala, že jablka a maso jdou dohromady, ale podle článku to vážně funguje!
Vepřová panenka s jablky? To zní jako dokonalé spojení chutí. Už se nemohu dočkat, až vyzkouším tuhle recepturu doma!
Wow, to vypadá fajn! Zrovna se učím vařit a tohle bych mohla zkusit. Jen doufám, že to nebude moc složitý!