Kachna na asijský způsob s pikantní a sladkou omáčkou zároveň nejlépe chutná s jasmínovou rýží.
Ingredience:
2 kachní prsa
sůl, čerstvě mletý pepř
1 velká lžíce olivového oleje
Na omáčku:
200 ml rajčatového pyré
2 lžíce medu
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
špetka ostrých chilli vloček
Postup:
Kachní prsa očistěte, kůži nařežte do mřížky. Kachnu osolte a opepřete.
Na studenou pánev položte prsa kůží dolů, zapněte střední plamen a nechte pomalu vyškvařit tuk, dokud nebude kůže krásně zlatavá a křupavá. Poté otočte a opečte kachnu z druhé strany.
Přendejte maso do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 6–8 minut podle velikosti prsou. Poté nechte maso pět minut odpočívat.
V kastrůlku zpěňte nasekaný česnek, přidejte pyré, med, ocet, sójovou omáčku a chilli. Vařte na mírném ohni asi 10 minut.
Na talíř rozetřete omáčku a na ni rozprostřete plátky kachny.
Pikantní omáčky mám moc ráda, tahle s kachnou vypadá fantasticky. A jasmínová rýže, to je super tip!
Tohle je recept přímo pro mě! Jednoduché na přípravu a ta omáčka musí být úžasná. Už se nemůžu dočkat, až to vyzkouším.
Velmi zajímavý recept! Kombinace ingrediencí mě zaujala svou exotickou chutí. Myslím, že to může být skvělé pro hostinu s přáteli.
Tak tohle se mi líbí! Mám ráda sladko-kyselou omáčku, určitě vyzkouším při nejbližší příležitosti.
Kachna s jasmínovou rýží je skvělá kombinace! Ať už pro pokročilé kuchaře nebo začátečníky, tohle vypadá jako jednoduchý a chuťově dokonalý pokrm.
Tohle vypadá jako skvělý recept! Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet něco asijského. Určitě si to udělám s jasmínovou rýží.