Pokud nemáte čerstvé lesní houby, můžete přidat i sušené nebo třeba žampiony.
Ingredience na 5 porcí:
● 800 g hovězí kližky
● 300 g čerstvých hub
● 1 lžíce mleté papriky
● 1 lžička drceného kmínu
● 500 ml vývaru
● 1 lžíce lístků tymiánu
● 1 cibule
● 2 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● brusinky k podávání
● 2 lžíce másla
Postup:
Houby očistěte a nakrájejte. Maso nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. Stroužky česneku nadrťte. Na lžíci másla opečte houby. Posypte je kmínem, přidejte česnek, promíchejte a nechte rozvonět. Pak je vyjměte a nechte stranou.
Do hrnce přidejte druhou lžíci másla a opečte na něm cibuli. Přidejte maso, opečte, aby se zatáhlo, a vmíchejte papriku. Přidejte zpět houby, guláš osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu.
Přilejte polovinu vývaru a maso duste pod pokličkou doměkka. V průběhu vaření podle potřeby dolévejte vývar. Hotový guláš podávejte s brusinkami. Jako příloha bude chutnat knedlík i špecle.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 15 Kč
Guláš s houbami zní opravdu zajímavě! Kombinace hub a masa je skvělá, určitě to vyzkouším ve svém víkendovém vaření.