Můžete si je připravit k večeři nebo jako pohoštění pro své přátele.
Ingredience:
1 balení listového těsta
500 g čerstvých zelených fazolek
8 plátků slaniny (tenkých, ideálně sušených)
2 vejce na potření
čerstvě mletý pepř
sůl, případně bylinky
Postup:
Zelené fazolky omyjte a osušte.
Zhruba 3–5 fazolek podle velikosti zabalte do 1 plátku slaniny.
Listové těsto rozválejte, pokud jste si nekoupili rovnou rozválené. ν Nakrájejte ho na 8 obdélníků.
Na každý obdélník položte jeden svazek fazolek tak, aby hezky vykukoval z obou stran.
Přeložte těsto přes střed diagonálně nebo podélně, přitiskněte spoj (můžete jemně navlhčit vodou, aby vám lépe drželo).
Přeneste zabalené fazolky ve slanině a listovém těstě na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete je rozšlehaným vejcem.
Pečte v předehřáté troubě na
200 °C po dobu 20 minut.
To musí být fakt dobrý! Už koukám, jak se fazolky spojí se slaninou a to celé ještě zahalí křupavé těsto.
Velmi kreativní recept! Ráda si vyzkouším kombinaci zeleniny a slaniny spolu s listovým těstem. Myslím, že by to mohlo být skvělé jako pohoštění na večírek.
Wow, tohle zní úžasně a jednoduše! Určitě to vyzkouším na příští párty s kamarády. 😊