Tento pokrm najdete napříč všemi balkánskými zeměmi.
Ingredience:
2 větší lilky
4 zralá rajčata
3 stroužky česneku
1 menší cibule
2 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvé petrželky
1 hrst čerstvé bazalky
100 g balkánského sýra
sůl, pepř
Na rajčatovou omáčku:
1 plechovka drcených rajčat
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky cukru
sůl, pepř, sušené oregano
Postup:
Lilky rozkrojte a vydlabejte.
Dužinu rozmačkejte, osolte a smíchejte se všemi ingrediencemi na rajčatovou omáčku.
Připravenou náplň navrstvěte do lilků potřených olejem. Posypejte sýrem a pečte v troubě na 190 °C zhruba 20–25 minut. Na závěr posypejte bazalkou. Uvidíte, že si tu chuť zamilujete.
Hmm, plněný lilky s nejlepším sýrem z Balkánu, to zní jako bomba. Už mám seznam surovin a hurá do obchodu!
Tento recept mě nadchl! Kombinace lilků a aromatického balkánského sýra musí být úžasná, ráda bych ho co nejdřív vyzkoušela.
Tyjo, takhle jsem lilky ještě nezkoušela! Moc se mi líbí kombinace s balkánským sýrem, hodně dobrá inspirace pro víkendovou večeři.
Miluju balkánskou kuchyni a tenhle recept vypadá skvěle. Už se těším, až ho zkusím doma, určitě si to užijeme s rodinou u večeře.