Suroviny:
6 středních brambor
1 cibule
6 vajec
100 ml olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 3 milimetry. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte do něj brambory s cibulí. S
táhněte plamen na nízký stupeň, zakryjte pánev poklicí a směs za občasného promíchání smažte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Dejte pozor, aby se nepřipálily, měly by být jen lehce nazlátlé.
V hrnci rozšlehejte celá vejce se špetkou soli a pepře. Z brambor slijte přebytečný olej a odložte ho prozatím stranou. Brambory s cibulí promíchejte s vaječnou směsí a nechte je pár minut odpočinout, aby se propojily všechny chutě.
Poté do pánve nalijte lžíci oleje a přidejte bramborovou směs. Na mírném plameni opékejte asi 5 minut, dokud okraje nezezlátnou. Poté placku opatrně otočte a krátce ji opečte ještě z druhé strany.
Výsledná omeleta by měla být pevná na povrchu a vláčná uvnitř. Podávejte s čerstvým pečivem a malým zeleninovým salátem.
Díky za tip na španělskou omeletu! Oceňuji, že recept není složitý a ingredience nemám daleko. 😄
Olivový olej je pro mě v kuchyni nezbytný! V kombinaci s brambory to určitě bude výtečné. Vezmu to jako víkendový experiment. 😊
Nikdy jsem nevěděla, jak udělat španělskou omeletu tak správně. Díky za postup, určitě to vyzkouším! 🎵
To je skvělý recept! Jsem nadšená, jak jednoduché to vypadá. Hodí se to skvěle po náročném sportovním dni. 👍
Jé, španělská omeleta, tu jsem ještě nikdy nezkoušela. Možná to zkusím dneska večer na večeři, všichni doma milujeme brambory. 😀
Tohle vypadá jako skvělý recept na španělskou omeletu! Už teď se těším, až to vyzkouším a zachytím její krásu na fotce. 😊