Steak si můžete připravit na pánvi i na grilu. Nejlépe bude chutnat připravený na dřevěném uhlí.
Ingredience:
2 plátky hovězího krku (každý cca 200–250 g, min. 2–3 cm silný)
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
Na bylinkové pesto:
svazek hladkolisté petrželky
1–2 lžíce čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného)
2–3 stroužky česneku
1 malá červená chilli paprička
1 lžíce červeného vinného octa
šťáva z ½ citronu
80 ml olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
V misce smíchejte najemno nasekanou petrželovou nať, oregano, česnek a chilli papričku.
Přidejte ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Nakonec zalijte olivovým olejem a dobře promíchejte.
Maso osolte, opepřete a lehce potřete olivovým olejem.
Rozehřejte pánev nebo gril. Připravené maso opékejte 2–3 minuty z každé strany, aby bylo takzvaně medium, tedy středně propečené.
Po opečení nechte steak 5–10 minut odpočívat na prkénku pod alobalem, aby zůstal šťavnatý.
Steak podávejte nakrájený na plátky, přelitý bylinkovým pestem. Jako příloha se hodí americké brambory.
Já bych k tomu přidala ještě trochu červeného vína na popíjení, aby byl zážitek kompletní. Děkuji za tip na večeři!
Recept je skvěle napsaný, hlavně ta kombinace bylinkového pesta s hovězím masem! Tyto chutě musí skvěle ladit.
Jsem milovnice italské kuchyně, takže pesto mě opravdu oslovilo. Brzy to musím vyzkoušet!
Páni, určitě to zkusím! Už se těším, jak si to uděláme na grilu s přáteli někde venku. Díky za inspiraci!
Tohle vypadá fakt dobře, hovězí steak mám ráda! Ale uvidíme, jestli se mi to doma podaří tak pěkně udělat.