Suroviny:
500 g těstovin
70 g čerstvé bazalky
70 g parmazánu
70 ml olivového oleje
30 g ořechů
sůl
2 stroužky česneku
Postup:
Z keříčku bazalky otrhejte listy, krátce je opláchněte pod studenou vodou a poté je přesuňte na čistou utěrku. Opatrně je osušte, aby na nich nezůstala žádná voda.
Do stolního mixéru vložte oloupané stroužky česneku, najemno nastrouhaný parmazán, špetku soli, lístky bazalky a ořechy. V originálním receptu se používají piniové oříšky, ovšem pokud je neseženete, skvěle poslouží také loupané mandle.
Vše zalijte kvalitním olivovým olejem a rozmixujte na hladké pyré. Hotové pesto dejte do sklenice s víčkem a tu vložte na několik hodin do lednice.
Druhý den uvařte špagety. Slijte z nich vodu a těstoviny vraťte do hrnce. Přidejte k nim bazalkové pesto a ještě je krátce prohřejte.
Pokud chcete, můžete k nim vmíchat i naběračku vody z těstovin, díky tomu bude výsledný pokrm krémovější. Každou porci na talíři ozdobte hoblinkami parmazánu a lístky čerstvé bazalky.
Tip!
K bazalce přihoďte pár sušených rajčat.
S těmi sušenými rajčaty je to dokonalá kombinace. Jsem ráda, že jste ten tip přidali, opravdu přidává na chuti.
Jo, tohle je fakt bomba recept! Rychlý a jednoduchý. A nejlepší je, že člověk může upravit podle sebe, co má doma.
Super recept! Miluju bazalku a parmazán dohromady. U nás doma si těstoviny s pestem určitě oblíbíme!
Použití mandlí místo piniových oříšků bych asi nikdy nezkoušela, ale zní to jako skvělá alternativa! Děkuji za tip, určitě si to doma připravím.
Tohle vypadá skvěle! Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet domácí pesto a tohle je přesně to, co potřebuju. Určitě to zkusím!