Suroviny:
1 kg uzené šunky
100 ml jablečného džusu
2 lžíce medu
2 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce třtinového cukru
2 snítky čerstvého rozmarýnu
50 g másla
Postup:
Dejte šunku na pekáč a zalijte jablečným džusem. Přikryjte alobalem a pečte na 170 °C asi 80 minut. V misce důkladně promíchejte med, hořčici a třtinový cukr.
Pak touto směsí potřete šunku a pečte dalších 30 minut, případně dokud se na šunce nevytvoří glazé. Hotovou šunku hned nekrájejte, nechte ji chvíli odpočinout.
Takto připravená šunka je populární zejména na americkém kontinentu. Oblíbená je i ve Velké Británii jako pokrm pro ty nejmilejší návštěvy. Skvěle se ale bude vyjímat i na vaší slavnostní tabuli.
Podávat ji můžete s opečenými brambory nebo s domácím chlebem. Jako přílohu zvolte různé druhy hořčice a kyselé okurky či naložené cibulky.
Mám slabost pro dijonskou hořčici, takže tento recept mě hned zaujal. Zdá se, že to bude lahodná volba pro velikonoční sváteční stůl.
Ráda zkouším nové recepty a tahle velikonoční šunka vypadá úžasně! Určitě ji vyzkouším připravit pro návštěvy.
To zní jako skvělý recept na slavnostní večeři! Mám ráda, když se v receptech používá jablečný džus, dodává to pokrmu zajímavou chuť.