Kremrole jsou klasickým českým dezertem, který spojuje křehké listové těsto a nadýchanou bílkovou náplň. Ideální pro sváteční chvíle i sladké odpolední posezení.
Ingredience:
● 500 g listového těsta
● 200 g cukru krupice
● 3 bílky
● 1 lžíce citronové šťávy
● moučkový cukr na posypání
Postup:
Rozválejte listové těsto na tenký plát a nakrájejte na proužky široké přibližně 2 cm. Proužky těsta namotávejte na kovové trubičky (nebo vytvořené z alobalu), tak, aby se překrývaly.
Pečte na plechu s pečicím papírem při 200 °C asi 12–15 minut, dokud nejsou krásně dozlatova. Bílky vyšlehejte se špetkou soli, přidejte citronovou šťávu a postupně zašlehávejte cukr, až vznikne pevný sníh.
Krém naplňte do vychladlých trubiček pomocí cukrářského sáčku. Posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Příprava: 60 min
Cena: 60 Kč
Hej, tohle je super tip! Zrovna přemýšlím, co upeču o víkendu. Mám mlsný jazyk na něco sladkého.
Kremrole jsou pro mě neodmyslitelně spjaty s dětstvím. Vždycky jsme je s maminkou pekly na Vánoce. Děkuji za připomenutí krásného receptu.
Ty kremrole vypadaj úžasně! Už dlouho chci zkusit něco z listovýho těsta, tohle by mohlo být ono.