Máte-li rádi tlačenku, zkuste si ji připravit sami. Uvidíte, že bude vynikající, jako by ji připravil poctivý řezník.
Potřebujete:
✿ 500 g vepřového kolena
✿ 500 g vepřové plece
✿ 1 vepřovou nožičku
✿ 1 cibuli
✿ 1 stroužek česneku
✿ 4 kuličky nového koření
✿ 6 kuliček pepře
✿ 1 bobkový list
✿ špetku majoránky
✿ sůl, pepř
✿ sádlo
1. Koleno, plec a nohu dejte do tlakového hrnce, zalijte asi 0,5 l vody, přidejte 2 lžičky soli, celou cibuli, nové koření, celý pepř a bobkový list. Vařte asi 90 minut.
Měkké maso vyjměte, nohu vyhoďte, slijte vývar do mísy a dejte ho ztuhnout do lednice.
2. Ze studeného vývaru odeberte tuk. Maso rozdělte na libové, tučné a kůži. Libové maso nakrájejte a kůži s tučnými kusy nasekejte na kaši. Maso s kaší smíchejte, přidejte utřený česnek se solí, mletý pepř a promíchejte.
3. Vývar přidejte k masové směsi, promíchejte a dejte do formy na chlebíček vymazané sádlem nebo zabalte do fólie. Nechte přes noc ztuhnout v lednici. Podávejte s octem, nakrájenou cibulí a chlebem.
Takový recept na domácí tlačenku jsem hledala už dlouho! Díky za podrobný postup, určitě ho vyzkouším.
Páni, to zní fakt jako super recept! Jen se bojím, že to bude pro mě moc složitý, ale možná to zkusím.
Sice nejsem úplně fanoušek tlačenky, ale tenhle recept mě zaujal. Třeba se mi nakonec podaří udělat něco, co mi bude chutnat!
Tohle vypadá skvěle! Miluju tlačenku a rozhodně to zkusím udělat doma. Díky za super recept 🙂