Červenou cibuli podávejte třeba k utopencům nebo nakládaným sýrům. Skvělá je i do hamburgerů a hotdogů a samozřejmě i k pečenému masu.
Ingredience:
2 střední červené cibule
200 ml jablečného (nebo klasického) octa
100 ml vody
2 lžíce cukru
1 lžička soli
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
1/2 lžičky hořčičných semínek
Postup:
Cibule si oloupejte a nakrájejte na tenké proužky nebo půlkolečka, podle toho, co sami preferujete.
Do hrnce si připravte jablečný ocet, vodu, cukr, sůl, bobkový list, nové koření, pepř a hořčičná semínka.
Přiveďte směs k varu a nechte vařit zhruba 4–6 minut, dokud se cukr a sůl nerozpustí a nálev lehce nezhoustne.
Poté odstavte z ohně a nechte nálev trochu vychladnout.
Do sklenice pečlivě vrstvěte nakrájenou cibuli. Pokračujte, dokud sklenice nebude zcela plná.
Zalijte cibuli horkým nálevem tak, aby byla cibule úplně ponořená.
Sklenici uzavřete a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté ji uložte do lednice.
Nakládanou cibuli nechte odležet minimálně 24 hodin, ideálně dva až čtyři dny, než ji začnete konzumovat. Jako příloha k masu či sýru je naprosto skvělá.
To vypadá jako super nápad! Mám doma dost červené cibule a nikdy jsem nevěděla, co s ní. Díky za inspiraci!