Rychlé a chutné sýrové tyčinky jsou naprosto výtečným pohoštěním k pivu nebo vínu.
Ingredience:
1 balení listového těsta
150 g tvrdého sýra čedaru
100 g anglické slaniny
1 vejce
špetka kmínu
tymián na dozdobení
sůl
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Listové těsto rozválejte na tenčí placku, posypte nastrouhaným sýrem a překryjte plátky slaniny. Těsto překryjte druhou polovinou, přitlačte a znovu rozválejte.
Nakrájejte na proužky, zatočte jakoby do vřetene a položte na plech s pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte kmínem, bylinkami a solí.
Pečte přibližně 10–15 minut, dokud tyčinky nezezlátnou. Nechte vychladnout a před podáváním dozdobte snítkami tymiánu. Namáčet můžete v jogurtovém dipu.
Doba přípravy: 25 min
Cena: 80 Kč
Parádní recept! Miluju rychlé a jednoduché věci na vaření. Určitě si zkusím přidat i trochu chilli pro pikantnější chuť.
Tyhle sýrové tyčinky zní jako perfektní příloha k večernímu posezení s přáteli a sklenkou vína. Miluju kombinaci sýru a slaniny, je to neodolatelná klasika.
Tyčinky vypadají skvěle, určitě to zkusím udělat pro příští rodinné setkání. Moc rád cestuju a jídlo z různých míst pomáhá přinést vzpomínky na cesty!