Nadýchané dýňové lívance se skořicí jsou ideální snídaní pro chladná rána.
Ingredience:
● 200 g dýňového pyré
● 150 g hladké mouky
● 2 vejce
● 1 lžička prášku do pečiva
● 1 lžička skořice
● 1 lžíce cukru
● 200 ml mléka
● špetka soli
● olej na smažení
● javorový sirup nebo med či šlehačka na servírování
Postup:
Nejprve pokrájejte dýni hokaido na malé kousky a vařte asi 15 minut ve vodě. Když je dýně měkká, rozmixujte ji na hladkou kaši. Odeberte zhruba 300 ml hmoty.
Mezitím promíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, cukr a sůl. V jiné míse prošlehejte vejce s mlékem a dýňovým pyré. Suché ingredience postupně vmíchejte do mokré směsi, aby vznikla řidší kaše.
Na pánvi rozehřejte kousek másla a lžící tvořte lívance. Smažte z obou stran dozlatova. Podávejte s javorovým sirupem nebo medem. Klidně ale použijte klasický džem a ozdobte šlehačkou.
Příprava: 40 min
Cena: 85 Kč
Dýňové lívance zní fakt skvěle! Už se těším, až je zkusim udělat na nedělní snídani.