Sýr podávejte ještě teplý, aby se krásně takzvaně táhl. A připravte si k němu netradiční dip z rajčat a bylinek.
Ingerdience:
300 g tvrdého sýra vcelku (nejlépe nějaký tučnější sýr)
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
4 vejce
sušené italské bylinky
Na dip:
2 stroužky česneku
150 konzervovaných loupaných rajčat S 1 lžička třtinového cukru
čerstvá bazalka
sůl a pepř
olivový olej
Postup:
Sýr si rozkrájejte na malé trojúhelníčky.
Strouhanku smíchejte se sušenými bylinkami.
Každý trojúhelníček sýra obalte nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích s trochou soli a pepře a nakonec ve strouhance.
Usmažte sýr dozlatova ve vyšší vrstvě rostlinného oleje.
Mezitím si připravte dip.
Rozpalte si v kastrůlku olivový olej a přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte a rovnou přidejte konzervovaná rajčata.
Vmíchejte cukr nebo med a ochuťte ho solí a pepřem. Dip rozmixujte.
Zajímavá kombinace italských bylinek ve strouhance s tím dipem. Oceňuji přesný surovinový lístek a postup, který i začínající kuchaři ocení. Vyzkoušíme!
Ahoj, mám otazku, můžu použit místo konzrvovanejch rajčat čerstvý? Máme jich teď full doma. Jinak recept vypadá luxus, určitě zkouším.
Fakt dobrý nápad s tím dipem, někdy klasická tatarka přestáva bavit. A s rajčatama a bazalkou to musí bejt boží. Díky za nápad!
Dík za super recept, vždycky jsem smažený sýr jen tak balila do strouhanky bez bylinek. Tohle musí mít úplně jinou chuť, určitě zkoušim!