Stejným způsobem můžete připravit i salát z hrušek. Budou se k němu hodit nasekané mandle, semínka a sýr s modrou plísní.
Ingredience na 4 porce:
8 broskví
5 lžic medu
50 g másla
1 lžička mleté skořice
200 g listového salátu
150 g balkánského sýra nebo fety
olivový olej
citronová šťáva
Postup:
Broskve překrojte na poloviny a zbavte pecek. Máslo rozehřejte s medem a přimíchejte skořici. Broskve v řezu potřete medovou směsí a položte řezem na gril.
Navrchu je pokapejte také medovou směsí a pečte, dokud na nich nevznikne karamelová krustička.
Do mísy dejte salát, pokapejte je dostatkem olivového oleje, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Promíchejte a rozdělte na talíře. Přidejte rozdrobený sýr, nasekané ořechy, broskve a podávejte.
Doba přípravy: 50 min
Cena za 1 porci: 45 Kč
Velmi zajímavá kombinace ingrediencí, s modrým sýrem to musí být opravdová delikatesa. Jsem zvědavá na kontrast sladkých broskví s pikantním sýrem.
Ale no tak, to vypadá fakt božsky! Broskve a med? To musí bejt jako v nebi. Musim zkusit, jestli to bude tak dobrý, jak to zní!
Zní to jako perfektní letní recept, lehké a zároveň originální. Rozhodně si to zkusím připravit na příští garden party.
Nikdy by mě nenapadlo dat broskve na gril, ale zni to super! Chtěla bych vidět jak to vypadá, než to zkusím sama připravit 😀
Super, konečně zase něco nového k vyzkoušení! A cena za porci je víc než přijatelná. Už hledám termín na další večírek, kde tohle předvedu.
Recept vypadá úžasně, už se těším, až ho vyzkouším. Líbí se mi ten nápad s modrým sýrem, to by mě předtím nenapadlo.