Skvěle chutná s jogurtem i na čerstvém chlebu. Není tak sladký jako jiné džemy, proto výborně chutná třeba i s kousky čokolády.
Ingrediece:
500 g rebarbory
30 g zázvoru
1 jablko
250 ml vody
1 citron
230 g krupicového cukru
Postup:
Rebarboru si omyjte a nakrájejte. Vložte ji do velkého hrnce a přidejte k ní na plátky nakrájený zázvor. Do hrnce také nastrouhejte jablko a vše podlijte vodou. Za stálého míchání krátce povařte.
Poté přidejte cukr, citronovou šťávu a vařte dalších dvacet minut, dokud nebude džem hustý. Směsí naplňte vyvařené sklenice, zavíčkujte a obraťte víčkem dolů.
Recept je super, ale je tam jedna malá chyba, myslim, že by to chtělo víc cukru. Jinak mám rebarboru moc ráda, takže určitě zkoušim.
Skvělý nápad na zavařování rebarbory, ten zázvor musí té chuťi dodat zajímavý nádech. Mám z tohoto receptu velké očekávání!
To zní skvěle, určitě vyzkouším! Nikdy by mě nenapadlo dát do džemu čokoládu, ale s rebarborou to musí být fakt dobrý.
Tahle receptura na rebarborový džem vypadá opravdu jednoduše a zároveň neotřele. Zázvor s rebarborou musí vytvořit zajímavou chuťovou kombinaci. Určitě vyzkouším!