Crumble se čte krambl a jde o druh koláče, avšak bez těsta. Potřebovat na něj proto budete malé zapékací misky.
Ingredience:
10 řapíků rebarbory
1 badyán
1 skořice
3 lžíce třinového cukru
2 lžíce griotky
zakysaná smetana
Na drobenku:
100 g másla
100 g třtinového cukru
100 g polohrubé mouky
Postup:
Rebarboru pečlivě omyjte a nakrájejte na zhruba 2cm kousky. Přendejte ji do kastrůlku a zasypejte cukrem a zalijte griotkou. Z měkkého másla, cukru a mouky vytvořte rukama drobenku.
Po vychladnutí umístěte rebarboru do zapékací misky a posypejte ji připravenou drobenkou. Zapékací mističky vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte do té doby, dokud drobenka krásně nezezlátne. Crumble podávejte s vrchovatou lžicí zakysané smetany.
Miluju experimentování s novýma receptama a tohle vypadá jako super odlehcená verze klasickýho koláče. A navíc, s rebarborou! Už se těším, jak to zkusím o víkendu.
Nikdy by mě nenapadlo dát do crumble badyán a skořici, ale zní to super. Už se nemůžu dočkat, až to vyzkouším. Díky za tip!
OMG, tohle musim zkusit udelat! Miluju rebarboru a tenhle recept vypada mega easy. Crumble jsem jeste nikdy nedelala, ale tohle vyzkousim!