Suroviny:
1 kg líček
2 lžíce oleje
1 menší cibule
1 lžička sladké papriky
4 stonky rebarbory
asi ½ hrnku třtinového cukru
4 lžíce kečupu
5 lžic vinného octa
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce medu
1 lžíce worcesterové omáčky
sušený česnek
chilli
sůl
pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 160 °C. Líčka osolte, opepřete a v hrnci vhodném do trouby opečte na oleji a vyjměte. V hrnci pak orestujte cibuli, zaprašte paprikou, promíchejte a odstavte.
Přidejte všechny ostatní ingredience, důkladně promíchejte, vraťte na sporák a přiveďte k mírnému varu. Vraťte zpátky líčka, přiklopte poklicí a dejte je do trouby na cca 2 hodiny. Po nějakém čase zkontrolujte a případně podlijte.
Před podáváním můžete omáčku propasírovat nebo rozmixovat, ale nemusíte. Záleží jen na tom, jakou konzistenci preferujete. Servírovat můžete s čerstvým kváskovým chlebem, rýží, šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.
Vepřovému rebarbora sluší a nemusíte připravovat jenom líčka, skvělá je i panenka, která bude hotová rychleji. Rebarbora se zkrátka k masíčku hodí, a to zejména k takovému, které je stejně výrazné jako ona. Třeba ke kachnímu, kterým nikdy nic nezkazíte.