Není nad slaný závin. Je rychlý, připravený doslova za pár minut, a zamilují si ho i ti, kterým jinak špenát příliš nechutná.
Suroviny:
1 balení listového těsta
3 hrsti čerstvých špenátových listů
3 vejce
150 g sýru mozzarella
3 stroužky česneku
150 g sýru ricotta
sůl, pepř
Postup:
Mozzarellu si nahrubo nastrouhejte a lehce ji osolte. Česnek si nakrájejte na drobné kostičky anebo na tenké plátky. Listové těsto si rozválejte a umístěte ho na plech vystlaný pečicím papírem.
Listové těsto vydatně potřete ricottou. Přidejte plátky nebo kousky česneku. Nyní přichází čas na špenát. Rovnoměrně jej rozprostřete po celém těstě a na ricottu. Nakonec přidejte nastrouhanou mozzarellu.
Vše teď můžete ještě osolit a opepřit, případně přidat bylinky podle chuti. Vejce si vyšlehejte a zalijte jím špenát. Nechte si ještě trochu na potření závinu. Listové těsto zaviňte do rolády a potřete vejcem. Pečte na 200 °C zhruba 20 minut.
Tak tohle láge mě doma. Zazinám málo toho špenátů, ale tohle vypadá docela dobře. Možná zkusim, moc peču ne, ale proč ne.