Tento pokrm nejlépe chutná alespoň dvacet čtyři hodin odleželý v lednici.
Suroviny:
10 ředkviček
svazek čerstvého kopru
150 ml bílého jogurtu
1/2 salátové okruky
hrst vlaškých ořechů
1 lžíce medu
1 lžíce limetové šťávy
1 lžíce francouzské hořčice
Postup:
Ředkvičky si omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Totéž proveďte také s okurkou. Oba druhy zeleniny vysušte kuchyňskou utěrkou, aby se do ní vsákla většina vody. Do jogurtu přimíchejte čertsvě nasekaný kopr a najemno nasekané vlašské ořechy.
Přidejte lžíci nebo lžíci a půl medu, limetovou šťávu a francouzskou hořčici. Jogurtovou směs dobře promíchejte a dejte ji na hodinu vychladit do lednice. Poté ji promíchejte s plátky ředkviček a okurky.
Ředkvičky naložené v jogurtu uložte do lednice alespoň na šest hodin, nejlépe přes noc. Podávejte přímo vychlazené z lednice. Nejlépe tento pokrm chutná s čerstvým chlebem nebo bagetkou.
Určitě vyzkouším! Zní to jako skvělá variace na klasickou letní svačinku. A ty suroviny, mňam!