Kvůli pikantní chuti potěší tato netradiční polévka hlavně pánské osazenstvo domácnosti.
Ingredience:
1 l kuřecího vývaru
250 ml černého piva
200 g strouhaného čedaru
4 lžíce světlé jíšky
2 lžíce másla
2 stroužky česneku
1 lžička čerstvě umletého pepře
sůl
Postup:
V hrnci nechte na másle rozvonět česnek. Přilijte vývar a pivo a vše promíchejte. Když se tekutý základ ohřeje, přidejte jíšku.
Za stálého míchání přiveďte polévku k varu, snižte plamen a nechte probublávat 10 min. Přidejte sýr a nechte ho za stálého míchání rozpustit. Polévku ihned podávejte.
Náš tip: Polévku můžete ozdobit do křupava osmaženou slaninou, chlebovými krutony a sekanými čerstvými bylinkami.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 100 Kč
Fascinuje mě idea pivní polévky. Je to naprosto originální koncept, který v sobě spojuje tradici s moderním pojetím kuchyně. Jsem nadšená, že se lidé nebojí experimentovat.
Wau, tohle vypadá jako super recept, který musím vyzkoušet! Fotka hotového jídla by na instě vypadala božsky. 😀 Někdo s tipem, co k tomu jako přílohu?
Musím přiznat, že mě nikdy nenapadlo kombinovat pivo s polévkou, ale zní to super! Už se nemůžu dočkat, až to vyzkouším po náročný směně v nemocnici.
Tak tohle bych doma klucima dělala, ale vůbec netuším, kde sehnat černej pivko. Myslíte, že by to šlo i s normálnim?