Místo celého kuřete lze použít jen kuřecí prsíčka.
Ingredience na 4 porce:
200 ml bílého vína
1 celé kuře
2 lžíce rostlinného oleje
1 střední cibule
sušený rozmarýn
250 ml smetany
3 stroužky česneku
1 hrst sušených hub
sůl
pepř
kuřecí vývar z kostky na podlití
Postup:
Kuře očistěte, omyjte a rozporcujte i s kostmi na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Houby namočte do trošky vlažné vody. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Kuřecí maso na oleji osmahněte do červena. Přidejte pokrájenou cibuli, česnek, rozmarýn, orestujte, podlijte bílým vínem a společně s houbami duste pod pokličkou asi 45 minut. V případě potřeby podlévejte připraveným masovým vývarem.
Osolte a podle chuti opepřete. Maso vyjměte z kastrolu a dejte na chvíli zvlášť. Do omáčky vmíchejte smetanu, vraťte do ní kousky kuřete a zahřejte. Podávejte s vařeným bramborem.
Doba přípravy: 75 min
Cena za 1 porci: 48 Kč
Fakt dobrý recept, akorát nikdy nevim, kolik přesně tam dát toho rozmarýnu. Teda jestli má někdo nějakou radu, budu ráda.
Zkousela jsem to zrovna včera, super, ale smetanu bych přidala míň, bylo to takový moc hustý. Jinak fakt dobrýýý.
Vypadá to dobře, ale pozor na množství cibule a česneku, pokud máte citlivější žaludek. I s tím se dá trochu experimentovat a upravit podle chuti.
Ahoj, recept čtu a hnedka bych se do toho pustila. Jenže mám problém sehnat dobrý bílý víno. Nějaký tip na značku, která půjde k kuřeti? Díky.
Tak tohle vypadá na luxusní večeři. Ale co je rostlinej olej? To je něco jako slunečnicovej, nebo co? Aj tak to zkouším, díky za tip!
Recept vypadá skvěle, jen bych doporučila použít čerstvé houby místo sušených, pokud je to možné. Udělá to velký rozdíl v chuti.