Pokud místo klasické kávy dáváte přednost cappuccinu se spoustou mléka, tahle roláda vás určitě nadchne.
Potřebujete:
✿ 5 vajec
✿ 5 lžic krupicového cukru
✿ 5 lžic polohrubé mouky
✿ 1 lžičku cappuccina
Krém:
✿ 250 g másla
✿ 6 lžic moučkového cukru
✿ 2 lžičky cappuccina
1. Připravte si malý šálek cappuccina a nechte ho vychladnout. Z bílků a cukru ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj vmíchejte žloutky a mouku smíchanou s 1 lžičkou cappuccina.
2. Vzniklé těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě při 170 °C asi 13 minut. Po upečení ihned srolujte do rolády a nechte vychladnout. Pak udělejte krém. V míse vyšlehejte změklé máslo, cukr a 2 lžičky cappuccina do pěny.
3. Vychladlý plát opatrně rozbalte, potřete ho krémem (trochu si můžete nechat na zdobení povrchu), a znovu srolujte do rolády. Zdobit můžete zbylým krémem, čokoládou, cukrářským zdobením apod. Roládu nechte v lednici ztuhnout.
Jak nádherný nápad! Cappuccino v sladké verzi jako roláda, to musí být nebe v hubě. Přesně něco, co ráda připravím pro přátele na večerní posezení.
Hele, tohle vypadá fakt dobře. Nemám moc zkušenosti s pečením, ale tohle si troufnu vyzkoušet. Kávu s mlékem zbožňuju na všechny způsoby, takže to bude jistota.
Úžasný! Miluji originální recepty a tahle cappuccinová roláda vypadá jako skvělá delikatesa k odpolednímu čaji. Už se těším, až ji vyzkouším. Díky!
Krásný recept, jasně a přehledně vysvětlen. Jsem velká fanynka všeho, co má chuť na kávu, takže se na tuto roládu určitě vrhnu. Děkuji za inspiraci!
No, hele, to zní úplně luxusně. Cappuccino miluju a roláda, to je bomba! Určitě zkusím upéct, moc mě to nadchlo. Díky za skvělej tip!