V perštině znamená kebab rožněné maso. Se správným kořením získá úžasnou chuť i vůni.
Ingredience na 3 porce:
300 g kuřecích prsních řízků
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 mladá cuketa
1 červená cibule
1 hlavička česneku
2 rajčata
sůl
pepř
olivový olej
koření na kebab
Postup:
Kuřecí prsa očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte. Dejte je do misky, zalijte trochou oleje, opepřete, osolte a posypte kořením. Promíchejte. Než připravíte zeleninu, dejte kuře do ledničky marinovat.
Obě papriky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky, cuketu omyjte, neloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a rozkrojte na čtvrtky a stejně tak i rajčata.
Neloupaný česnek překrojte. Vezměte tři jehly na špízy nebo špejle a střídavě na ně napíchejte maso a zeleninu. Do pekáče vložte kebab, přidejte půlky česneku řezem nahoru a zeleninu, pokud zbyla.
Vše zakapejte olejem a posypte kořením. Pekáč zakrytý alobalem pečte v troubě na 180 °C. Po 20 min alobal sejměte a špízy nechte pod grilem dojít.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 34 Kč
Fakt super, že je to s kuřecí. Naše rodina kuře miluje. A vlastní příprava je vždy lepší než koupit něco na ulici. Jdu to zkusit o víkendu!
Kuřecí kebab, to je vždycky hit u nás doma. Obzvlášť oceňuji detailní postup a cenovou dostupnost. Těším se, až to vyzkouším. Děkuji za skvělý nápad!
Inspirativní recept, který dokazuje, že příprava kebabu doma není vůbec těžká a zároveň může být velmi chutná. Ocenila bych více alternativ koření vedle základního koření na kebab.
Njn, kebab neni jen z ulice! A kecám jak právnička, ale přijde mi super, když si člověk může ugrilovat doma něco zdravýho. S tím kořením si budu hrát!
Woow, to vypada fakt dobře. Moc ráda fotim jídlo a tahle varianta kebabu vypadá tak skvěle, že to určo zkouším a dám na insta. Parádička!
Zrovna hledala něco lahodnýho na gril a tohle vypadá super. Dělala sem kebab ale z vepřovýho, takže kuře bude fajn změna. Díky za inspiraci!